Een nieuwe poging

Gisteren ging een blik op de Picos de Europa letterlijk de mist in. Vandaar dat we het vandaag opnieuw proberen. Uit het boekje kiezen we dit keer een blauwe wandeling, wellicht is het beter het nog even rustig aan te doen, niet waar.

Deze tocht begint met een fraaie rit door het voorgebergte en de plek waar we de auto moeten achterlaten is relatief makkelijk gevonden. Dat is alvast een meevaller. Als het goed lopen we een berg op waar we een uitzicht hebben over zowel de Cantabrische zee als de Picos. Het weer is eigenlijk best wel ok met her der een paar wolkenvelden en verder vooral veel zon. Ach, met een blauwe wandeling moet dat goed komen, zou je denken.

MMK_7249_sml

Aan de toon vermoed u wellicht al dat dat niet zo is, en dat klopt. Wat volgt is een weg (ja een weg) vergelijkbaar met die die we gisteren zijn opgereden enkel een paar graden steiler. En dat blijft zo tot het einde toe. Moet gezegd, de uitzichten zijn prachtig, de gieren woeshjen ons ook hier aan alle kanten voorbij. Het eerste stuk lopen door een soort van hooggebergteheideveld waarin we in elk geval 3 soorten heide ontwaren, bloeiende brem en talloze andere bloeiende bloempjes. Die hadden we niet meer verwacht in dit jaar getijde, maar wel erg mooi.

MMK_7256_sml

Vlak voordat we aan de laatste klim willen beginnen rolt er een bui binnen voorafgegaan en gevolgd door een flinke lading mist. We besluiten dat we niet verder gaan, de vakantie duurt nog even toch? Ondanks de regen gebruiken we de terug weg vooral om al dat fraais dat we op de heenweg tegen kwamen te fotograferen. Tussen de wolken door kregen we bovendien nog een kleine sneak-preview van de Picos, helaas te weinig voor een echt goede foto.

IMAG2048_sml

Ondanks dat we top niet haalden was het een leuke, ietwat zware, maar vooral verrassende wandeling. Toch eens een briefje naar Rother sturen en vragen hoe dat zit met dat blauw, rood en zwart.

IMAG2052_sml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *