Living on the edge

Vandaag geen snode plannen. De voorspelling is dat de bewolking wel eens zou kunnen breken, dus lijkt het ons een goed plan de kust op te zoeken en een poging te doen iets met een zonsopgang te proberen. Gisteravond ben ik al even snel op verkenning geweest en het blijkt dat we op nog geen kilometer een schitterende kust ter beschikking hebben met een fraai strand en, belangrijker, rotsen die uit de zee steken.

IMAG2039_sml
Een belangrijke reden voor ons om naar dit gebied af te reizen is de kust. Een paar jaar geleden kwamen we als struinend op het wereld wijde web een foto tegen die we maar niet  uit ons hoofd krijgen. Natuurlijk lukt het nooit dezelfde foto te maken (al helemaal niet met zonsopgang, want het plaatje is een nachtfoto), maar in elk geval kun je je best doen in de buurt te komen en er je eigen draai aan te geven. Voilà, de uitdaging van vanochtend.

IMAG2044_sml

Bij het krieken van de dag (en dat is hier een stuk later dan in NL) beklommen we de klippen en kom het feest beginnen. Zou het een mooie opkomst worden?  De schemer (het beroemde blauwe uurtje) was al zeer fraai, maar wat een mazzel hadden we dat de zon precies door een gat in de wolken aan de horizon wist te piepen. Beter hadden we het ons niet kunnen wensen! Doel 1 van de vakantie nu al gehaald.

MMK_7198_sml

De rest van de dag gebruiken we om de kust hier wat beter te verkennen en sluiten we af bij de plaatselijke sideria voor wat cider en tapas. De ham is werkelijk geniaal!

IMAG2042_sml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *