Playa Silencio

Even 300 km rijden om een anemoon op de foto te zetten. Dat is een beetje het plan van vandaag. Misschien als bijvangst nog wat rotsjes, of andere bezienswaardigheden, maar eerst een stukje rijden.

IMAG2080_sml

Tijdens de voorbereiding van deze reis kwamen een tweetal playas telkens terug als de meest fotogenieke. Over de Costa Quebarra schreven we al eerdern deze week. Vandaag is de ander aan de beurt: Playa del Silencio. Deze kust ligt een kleine 150  kilometer westelijk van onze verblijfsplaats, een stukje rijden dus. Met de benzine prijzen in dit land een stuk minder pijnlijk dan in Nederland. Waarom dit strand Playa del Silencio heet is ons niet geheel duidelijk, hoewel het aantal mensen op het strand reuze meevalt.

IMAG2074_sml

Het eerste wat opvalt zijn de prachtige structuren in de rotsen. Heel anders dan bij Llanes en Santander. Eigenlijk zijn ze alle drie niet te vergelijken. We lopen verder over het grindstrand dat overigens ook best bijzonder is: het begint met grof, geslepen keien en wordt naarmate we verder naar het westen lopen steeds kleiner en fijner, bijna als zand.MMK_7720_sml

We klauteren over wat rotsen en vinden poeltjes. Elk van poeltjes heeft zijn eigen  ecosyteempje. Erg leuk om te zien. Wier, sponsen, anemonen, garnaaltjes, visjes, op elke rots een uniek aquarium. Het vinden de anemonen en ze goed fotograferen valt nog niet mee. Volgende keer gaat er een macrolens mee!

IMAG2078_sml

Als het echt eb is klauteren we verder en komen op een tweede strand uit dat veel mooier is dan Silencio. Bovendien heeft deze baai een toegift: erg komt een heuse waterval uit de rotsen! We hebben even de tijd, maar om niet vast te komen zitten maken we de foto’s die we willen maken en kleuteren langzaam terug richting de auto. Wederom een prachtige belevenis rijker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *