Woeshjjjjj

Doel twee van de reis is wandelen in de Picos de Europa, een naar men zegt erg bijzonder fraai gebergte. Zoals we dat eigenlijk altijd doen, kiezen we eerst een wandeling die uitkijkt op het gebergte waar het echt om gaat. Dat deden we in 2009 in de Dolomieten al, dus waarom nu niet?

IMAG2045_sml

De eerste echte bergwandeling begint in het prachtige plaatsje Arangas (tegen de tijd dat je hebt bedacht hoe dat moet klinken, ben je er door). Een rode route naar de top van de Peña Llacia. We hebben vaker van dit soort wandelingen gemaakt, dus dat moet lukken! Moet gezegd, de weg naar het startpunt is een ervaring op zich. Nooit gedacht dat ons Puntootje  tot dergelijke prestaties in staat is. Een betonnen weggetje gaat zo ongeveer recht tegen een berg op en eindigt uiteindelijk in een op een weilandje dat al vol staat met auto’s (waarom zijn die mensen hier? En vooral, waar zijn ze?).  Zelf zijn we redelijk content met deze prestatie want her en der was het serieus krapjes allemaal.

DSC_0485~2_sml

Over de wandeling zelf kunnen we redelijk kort zijn. We hebben het juiste pad nooit gevonden en zijn daar, achteraf, ook niet echt rouwig om. We zijn een paar kilometer omhoog gelopen. Hebben kennis gemaakt met casina-koeien (zijn best lief en lopen je nooit in de weg)  en zagen tot onze verwondering enige keren een tiental vale gieren voorbij vliegen. Wat een waanzinnig imposante beesten zijn dat! Het pad eindigt in een oude mijn waar we wijselijk maar niet naar binnen kruipen.

IMAG2046_sml

Op de terugweg blijken de koeien en met me de kalveren al meer gewend aan ons doorreizen en zonder al te veel moeite komen we terug bij de auto. Omdat we het nog steeds te zot voor woorden vinden dat we het echte pad niet hebben gevonden lopen we een stukje door en gaan opnieuw een bergpaadje op. Dit leidt tot een bergweide met alweer zat koeien en de grootste verrassing van de dag: op nog geen toen meter komt een vale gier voorbij gesuisd. Woeshjjjjjjjj….. Wat een enorm mooie belevenis.

MMK_7217_sml

Ook op dit veld is geen pad te bekennen en omdat we onszelf niet echt tegen de berg omhoog zien lopen, keren we terug naar de auto en rijden via een alternatieve route terug naar ons appartement om onze 6 jaar samen te vieren.  Genoeg om over te babbelen want we zijn een waanzinnige ervaring rijker ook al hebben we nog geen Picos gezien!

IMAG2047_sml
Voorafje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *