Idylle in het hooggebergte

Na het geweld van de kust gisteren gaan we vandaag de bergen weer in. Die blik op de Picos moet er immers komen. We rijden naar Covadonga, dezelfde weg als eergisteren. Vervolgens komen we weer op een geitepad uit dat ons al slingerend naar een tweetal bergmeren brengt. De tien kilometer draaien en keren zijn al spectaculair (inclusief de onvermijdelijke koeien op de weg), maar eenmaal boven snappen we wel waarom half Spanje hier in de zomer naar toe komt. Werkelijk schitterend.

IMAG2068_smlWe besluiten de voorgeschreven wandeling links te laten liggen en ons eigen plan te trekken.  Allereerst klimmen we op een bergrug die tussen de twee meertjes in ligt.  Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Picos (jaja, daar is ie dan eindelijk!) en de zee. Heel bijzonder. De wind die ons gisteren zowat in zee blies, blaast ons hier van de kam, dus maken we wat foto’s en lopen terug naar het Lago Enol en via wat geklauter naar een geweldig idyllisch dal. Bij een refugio drinken we een bak koffie en dan terug naar de auto, want er staat nog een tweede wandeling op het program, waar we eerder deze week door omstandigheden niet aan toe zijn gekomen.

IMAG2070_sml

We rijden terug het dal uit (wederom schitterend en wederom koeien op de weg) naar de volgende bestemming: een wild stromend riviertje een kilometer of twintig verderop. De start plaats laat zich makkelijk vinden en het wandel pad ziet er prima uit. We komen langs een middeleeuws brugje, erg leuk, maar helaas geen fatsoenlijke plek om een plaatje te maken. Door gaat het langs het riviertje de Dobra met zijn verrassend heldere water. De meeste stroomversnellingen zijn niet bereikbaar of niet de moeite van het fotograferen waard en als we tegen het einde van de route komen wacht ons een niet aangename verrassing. Recent blijkt het pad weggespoeld en er is geen mogelijkheid verder te gaan. Lichtjes teleurgesteld wandelen we terug. Een beetje een domper op verder een alweer een fantastische dag.

MMK_7657_sml

IMAG2067_sml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *